Още един кмет се превърна в мишена на междупартийната война на ГЕРБ

...
Още един кмет се превърна в мишена на междупартийната война на ГЕРБ
Коментари Харесай

Нова мишена в партийната война: ГЕРБ дава на прокурор кмета на БСП в Златица

Още един кмет се трансформира в мишена на междупартийната война на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, които от месеци водят битка да потвърдят кой ръководи по-зле по места.

На брифинг в Народното събрание стана ясно, че ГЕРБ внася сигнал в прокуратурата за нарушавания в община Златица, Софийска област. Представители на ГЕРБ цитираха отчет на Агенцията за държавна финансова ревизия от края на 2014 година за  ревизия на общината и на кмета от Българска социалистическа партия Магдалена Иванова. Документът доказвал сериозна финансова корист. Става въпрос за отпуснати 2 милиона лв. за дотъкмяване на учебното заведение в Златица, за което не била извършена социална поръчка, разясни депутатът Александър Иванов. Според него констатациите в отчета на АДФИ са фрапиращи.

" Това е меко казано притеснително с подобен огромен публичен запас да се разпорежда някой еднолично “, каза той. А някогашният му сътрудник в Народното събрание Антон Тодоров, който в този момент е специалист на ГЕРБ, уточни, че Българска социалистическа партия ръководи в 33 от 265 общини в България и " в тях от година-година и половина се носят писъци на угнетеното население ".

" В 33 общини Българска социалистическа партия постанова жесток режим на ръководство, който няма нищо общо нито с демокрацията, нито с пазарната стопанска система, нито с това, което назоваваме транспарантно, обществено ръководство. Това не са празните приказки за някакъв гейт, за несъществуващи връзки в Хасково или където се сетите другаде, това не са празни приказки на чичо никой или вуйна никоя. В този отчет има извънредно скандални изводи за оторизирани за това хора “, каза Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ Васил Цветков добави, че разширението на учебното заведение в Златица има трета категория, което автоматизирано постанова той да има и публикуван строителен контрол. „ Такъв обаче не е определен. Избран е два дни преди да се показа протокол от строителите за осъществяване на над 77% от обекта и то не с възлагане на социална поръчка, а с непосредствено договаряне с дадена компания. Има градеж, само че няма контрол “, изясни Цветков.

От Българска социалистическа партия и от кметството в Златица към момента нямат позиция по обвиняванията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР